ArtikelVerander Uw muziek naar het Universele 432Hz

Zo'n 70 jaar geleden is de muziekstandaard veranderd van 432Hz naar 440Hz. Nazi Propaganda Minister Joseph Goebbels besloot in 1939 om dit in te voeren via het "International Standardizing Congress", maar geen enkele vooraanstaande musicus was het hiermee eens in die tijd en werden dan ook niet uitgenodigd bij dit congres. 23.000 franse musici tekenden een referendum voor het behoud van de 432Hz standaard en er wordt nog steeds gevochten om deze universele en natuurlijke frequentie terug te krijgen in onze hedendaagse muziek.

432Hz kwaliteiten

Muziek met als rusttoon 432Hz is transparanter, meer getekend, helderder, geeft een duidelijk te volgen muzikaal beeld de boventonen en ondertonen bewegen zich vrijer, op een rusttoon van 432Hz en kunnen zich meer vermenigvuldigen. Muziek in 432Hz bekrachtigt de mens. Instrumenten zoals de Piano gebaseerd op 440Hz, vertegenwoordig emoties en zet de mens vast in hun hoofd. Door de 440Hz stemming (pitch) 8Hz te verlagen naar 432Hz verandert muziek, die eerst pijn aan je oren deed, in prachtige warme muziek waarbij je vanzelf ontspant. Niet voor niets is er een reden waarom de instrumenten waarop Mozart en Verdi hun meesterwerken componeerden in 432Hz / c = 256Hz werden gestemd. De originele Stradivarius viool is ontworpen om op 432Hz te resoneren. Meer kwaliteit 432Hz heeft een grotere resonantie het geluid draagt verder en klinkt groter en is omvangrijker.

Zelf muziek omzetten naar 432Hz

Uit eigen onderzoek blijkt dat het echt werkt en op een heel simpele manier te verwezenlijken is met behulp van een paar programma's. Hieronder zal ik u een stap voor stap beschrijving geven hoe dit te doen en kunt u zelf het verschil ervaren.

Installeer de programma's:
- CD ripper 3.1 (freeware)
- Audacity (freeware)

Met de 'CD ripper' maakt u een wav bestand van het desgewenste muziekstuk direct van CD (U kunt natuurlijk ook een bestaand mp3/ogg/wav bestand gebruiken die al reeds op de pc aanwezig is). Stel de ripper in op wav (rechtsboven), vink aan welk liedje U wilt gebruiken en klik op 'extract'. Nu word het nummer omgezet naar een wav file met geen enkel verlies van kwaliteit. Als U bijvoorbeeld naar mp3 ript, krijgt U kwaliteitsverlies door compressie.

Start vervolgens het programma 'Audacity' en open het muziekstuk dat U wilt gaan veranderen. Als U dit heeft gedaan krijgt U het volgende op het scherm te zien:Vervolgens klikt u bovenaan in het programma op 'bewerken' -> 'selecteren' -> 'alles'. Dan klikt U op 'Effect' -> 'Toonhoogte Wijzigen...' en opent er een nieuw scherm waarin U de toonhoogte of pitch kunt veranderen. Deze stelt U exact hetzelfde in als hieronder wordt getoond.Klik vervolgens op 'OK' en de toonhoogte wordt aangepast naar de ingestelde waarden. Als dat is gebeurd, kunt U direct het resultaat beluisteren in het programma. Sla het nieuwe muziekbestand op via 'Bestand' -> 'Exporteren als Wav' (of direct naar mp3).

Veel luisterplezier...

Richard

Bron: Niburu.nl, 29-03-2008

Meer informatie over 432Hz vindt U op: Goto2012.nl en 432hz.nl